Ελλάδα

Γώγος σε ΣΚΑΪ: Γίνεται συζήτηση να ανοίξουν εστίαση και οργανωμένες παραλίες πιο νωρίς

0

Σήμερα συζητήθηκε στην επιτροπή για τον αν θα ανοίξουν  τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ μια εβδομάδα νωρίτερα και όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ π καθηγητής λοιμοξιολογίας και μέλος της επιτροπής Χαράλαμπος Γώγος.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, συζητήθηκε επίσης και το θέμα να ανοίξουν και οι οργανωμένες παραλίες και όπως είπε οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Όπως είπε ο λοιμοξιολόγος, ο διάλογος αυτός άνοιξε καθώς, υπάρχει προβληματισμός για τον συγχρωτισμό πολιτών σε πλατείες, άλση και ελεύθερες παραλίες. 

Ο κ. Γώγος τάχθηκε  κατά του ανοίγματος των κλειστών χώρων στα καταστήματα εστίασης.

Μέχρι  στιγμής είναι προγραμματισμένο οι χώροι εστιάσεις και τα καφέ, καθώς και οι οργανωμένες παραλίες να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, ενώ ο διάλογος γίνεται για το αν αυτό θα γίνει μια εβδομάδα νωρίστερα στις 25 Μαϊου.

Υπέρ του να ανοίξουν  οι οργανωμένες παραλίες τάχθηκε και ο δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Γρηγόρης  Κωνσταντέλος. 

Μάλιστα όπως είπε υπήρξε και σχετική επικοινωνία με τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος του είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή.

Όπως είπε ο κ. Κωνσταντέλος, ενόψει και του επικειμένου καύσωνα είναι επιτακτική  η ανάγκη να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες και αλλά και τα καταστήματα εστίασης, ώστε να  μην υπάρχει άναρχος συνωστισμός στις ελεύθερες παραλίες και τα άλση.
 

Πηγή: skai.gr

Γερμανικό υπουργείο Υγείας: Αύξηση του R0 δεν σημαίνει απαραίτητα νέα έξαρση

Previous article

Τρεις εικονικές αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο

Next article

You may also like

More in Ελλάδα

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *