Ευρώπη

Ηνωμένο Βασίλειο: Πράσινη βιομηχανική επανάσταση εξήγγειλε ο Μπόρις Τζόνσον

0

Χειρόφρενο στις πωλήσεις βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων μέχρι το 2030 επιδιώκει να βάλει το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα φιλόδοξο σχέδιο δέκα σημείων που κατά τον ίδιο θα φέρει την πράσινη βιομηχανική επανάσταση στη Γηραιά Αλβιόνα και θα βοηθήσει τη χώρα να πιάσει τους στόχους μείωσης εκπομπών για το 2050. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις μιλούν για θετική κίνηση.

«Ελπίζουμε ότι το σχέδιο αυτό θα δώσωει ώθηση στην κατάργηση των ορυκτών καυσίμων από τα οχήματά μας και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ακολουθήσει. Έχει μια διαφορετική δυναμική σε σύγκριση με το αν ήμασταν στην Ένωση, όμως παρ’ όλα αυτά ο αντίκτυπος πιστεύουμε πως παραμένει και γι’ αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα», δήλωσε στο euronews ο επικεφαλής επιστήμονας και διευθυντής Πολιτικής του βρετανικού παραρτήματος της Greenpeace Νταγκ Παρ.

Μεταξυ άλλων προβλέπεται η απαγόρευση κατασκευής μηχανών εσωτερικής καύσης από το 2030 και υβριδικών οχημάτων από το 2035, η ενίσχυση της παραγωγής υδρογόνου και η στήριξη της χρήσης πράσινης ενέργειας στις θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές.

Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι το σχέδιό του θα δημιουργήσει 250.000 θέσεις εργασίας. Ωστόσο οι Εργατικοί μιλούν για απογοητευτικές εξαγγελίες, κάποιες εκ των οποίων προϋπήρχαν, όπως ο τετραπλασιασμός του μεριδίου της αιολικής ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα, και οι οποίες δεν θα αντιμετωπίσουν ούτε την κλιματική αλλαγή ούτε την ανεργία που προκάλεσε η πανδημία.

Πηγή: euronews.gr

Στη μάχη κατά της online παιδικής κακοποίησης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Previous article

Βέτο στον προϋπολογισμό της ΕΕ: Ο Όρμπαν δεν μπλόφαρε

Next article

You may also like

More in Ευρώπη

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *