Ευρώπη

Ιταλία: Ο αντίκτυπος της τηλεκπαίδευσης

0

Αντί για το κουδούνι του διαλείμματος, η εκπαίδευση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Στις συνέπειες της πανδημίας προστίθενται πλέον οι παρενέργειες της τηλεκπαίδευσης που, σύμφωνα με έρευνα της Ipsos για την οργάνωση Save The Children, ενδέχεται να οδηγήσει σε σχολική διαρροή. Οι έφηβοι 14 με 18 ετών που ερωτήθηκαν τονίζουν ότι η διάθεσή τους χαρακτηρίζεται από κόπωση, αβεβαιότητα και ανησυχία.

Όπως επισημαίνει η επικεφαλής πολιτικών για τους εφήβους της οργάνωσης Αντονέλα Ινβέρνο, «οι συνέπειες της απομακρυσμένης μάθησης έχουν υποτιμηθεί. Ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει στην κατανόηση και στη σχολική εργασία έχει υποτιμηθεί. Το 35% των ερωτηθέντων μαθητών λέει πως πλέον έχει περισσότερα κενά που πρέπει να καλύψει σε σχέση με πέρυσι, αλλά αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι ο πολύ υψηλός κίνδυνος της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης».

Το 28% των ερωτηθέντων μαθητών λέει πως τουλάχιστον ένας εκ των συμμαθητών του σταμάτησε να παρακολουθεί ήδη από το lockdown της άνοιξης. Η οργάνωση Save the Children εκτιμά ότι στο τέλος της φετινής χρονιάς ακόμη 34.000 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν σταματήσει το σχολείο.

Όπως τόνισαν οι μαθητές που ερωτήθηκαν, οι κύριοι λόγοι για τις απουσίες τους είναι οι τεχνικές δυσκολίες της σύνδεσης, καώς και η δυσκολία να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία μπροστά σε μία οθόνη.

Πηγή: euronews.gr

Κομισιόν: όλα τα κράτη-μέλη συμφώνησαν για τα συμβόλαια των εμβολίων

Previous article

Επίτροπος Τζεντιλόνι: το εμβόλιο κάνει καλό και στην οικονομία

Next article

You may also like

More in Ευρώπη

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *