Ευρώπη

Μια ιστορική συμφωνία με αστερίσκους

0

Κουρασμένοι αλλά ικανοποιημένοι: Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν τελικά σε συμφωνία για έναν άνευ προηγουμένου προϋπολογισμό ύψους 1,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ και ταμείο ανάκαμψης από τον κορονοϊό.

Ύστερα από τέσσερις μέρες και νύχτες μάχης και διαμάχης για χρήματα και δύναμη σε μια από τις μεγαλύτερες Συνόδους, κατάφεραν τελικά να βρουν συμφωνία.

Όταν πήγαν σπίτι, κουρασμένοι και εξαντλημένοι, μπόρεσαν να επιλέξουν όλα τα στοιχεία που θα ήθελαν να ακούσει το εθνικό τους ακροατήριο.

Ήταν καθήκον του προέδρου του Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ να γιορτάσει την ευρωπαϊκή ενότητα και να παρουσιάσει περήφανα μια νίκη αντοχής και ανθεκτικότητας.

«Το καταφέραμε! Η Ευρώπη είναι ισχυρή. Η Ευρώπη είναι ενωμένη. Τα καταφέραμε. (…) Ήταν δύσκολες διαπραγματεύσεις σε πολύ δύσκολους καιρούς για όλους τους Ευρωπαίους.»

Αλλά δεν ήταν όλοι τόσο ενθουσιώδεις. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επέκρινε ορισμένες από τις περικοπές του προϋπολογισμού που αποτέλεσαν αντικείμενο διαπραγματεύσεων.

“Αν θέλουμε να επενδύσουμε στις μελλοντικές γενιές, δεν μπορούμε να μειώσουμε τον προϋπολογισμό για την έρευνα και το Erasmus.”

Πηγή: euronews.gr

Κομισιόν: να προστατευτούν τα δίκτυα 5G

Previous article

Nέα μέτρα για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Next article

You may also like

More in Ευρώπη

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *