Ευρώπη

Νέα μέτρα κατά του κορονοϊού στο Βέλγιο

0

Το Βέλγιο περιορίζει τις κοινωνικές συγκεντρώσεις καθώς αγωνίζεται να μειώσει ξανά τα ποσοστά κρουσμάτων από κορονοϊό.

«Μέχρι τώρα ο κοινωνικός κύκλος περιοριζόταν σε 15 άτομα την εβδομάδα. Από την Πέμπτη, θα πάει σε 5 άτομα για 4 εβδομάδες και για τους ηλικιωμένους», είπε η Πρωθυπουργός της χώρας Σοφί Βιλμές.

Τα επιτρεπόμενα μεγέθη συγκεντρώσεων πρέπει επίσης να μειωθούν μέχρι έως και 100 άτομα στις εσωτερικές και 200 άτομα στις εξωτερικές συγκετνρώσεις – και οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές.

Αφού μειώθηκαν τα ποσοστά κρουσμάτων στο Βέλγιο κατά το ήμισυ στα μέσα Ιουνίου, οι αριθμοί αυξήθηκαν σταθερά για ακόμη μια φορά σε πάνω από 500 νέες περιπτώσεις την περασμένη Κυριακή, για παράδειγμα.

Ενώ ο αριθμός των θανάτων από τον ιό εξακολουθεί να είναι χαμηλός – μέχρι 5 άτομα κάθε μέρα – οι Αρχές προειδοποιούν ότι εάν τα ποσοστά μόλυνσης δεν μειωθούν, ενδέχεται να επιβληθούν κι άλλοι περιορισμοί.

«Προκειμένου να αποφευχθεί ένα πλήρες lockdown, είναι απαραίτητο να τηρούνται αυτά τα μέτρα για όλες τις ηλικίες και σε κάθε κατάσταση. Σημαίνει επίσης ότι σε ξένες χώρες όπου οι κανόνες είναι διαφορετικοί, το πνεύμα παραμένει το ίδιο. Όταν περιορίζουμε την επαφή μας περιορίζουμε το κινδύνους», συμπλήρωσε η Βιλμές.

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίσης ότι στο πλαίσιο της επιτροπής εθνικής ασφάλειας του Βελγίου διεξάγονται συζητήσεις σχετικά με τοπικά lockdowns στη φλαμανδική πόλη της Αμβέρσας όπου φαίνεται να επικεντρώνεται το νέο ξέσπασμα του κορονοϊού.

Πηγή: euronews.gr

Ξανά στους δρόμους οι Πολωνοί

Previous article

Μικραίνει η λίστα των ασφαλών τρίτων χωρών για τουρισμό

Next article

You may also like

More in Ευρώπη

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *