Ευρώπη

Ο Βάλντις Ντομπρόφσκις νέος επίτροπος Εμπορίου

0

Οι αλλαγές στη σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε ως αποτέλεσμα να χάσει η Ιρλανδία τη θέση κλειδί του Επιτρόπου Εμπορίου. Ο Επίτροπος της Λετονίας πρόκειται να ηγηθεί της εμπορικής ατζέντας της ΕΕ.

«Αποφάσισα να προτείνω στο Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον διορισμό της κυρίας ΜακΓκίνες στη θέση της Επιτρόπου. Θα είναι υπεύθυνη για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τη σταθερότητα της κεφαλαιαγοράς. Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόφσκις θα αναλάβει την ευθύνη για το χαρτοφυλάκιο του Εμπορίου», ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η απόφαση έρχεται μετά την παραίτηση του πρώην Επιτρόπου για το Εμπόριο για την Ιρλανδία, Φιλ Χόγκαν, εν μέσω σκάνδαλου για την παραβίαση των κανόνων για τον κορονοϊό.

Η Ιρλανδία είχε ορίσει την Μ. ΜακΓκίνες και τον Α. ΜακΝτάουελ ως υποψήφιους για την θέση του Ευρωπαίου Επίτροπου της χώρας μετά και την παραίτηση του Φιλ Χόγκαν.

Ο διορισμός της Ιρλανδής ευρωβουλευτή μέχρι σήμερα, εξέχουσας προσωπικότητας στην πολιτική της ΕΕ, βλέπει την Ιρλανδία να διατηρεί ένα αξιοπρεπές χαρτοφυλάκιο, ενώ περιορίζει επίσης το χάσμα των φύλων της Κομισιόν.

Με βασικές εμπορικές συνομιλίες εννόψει, με τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Βρετανία λόγω Brexit, ο Ντομπρόβσκις πρόκειται να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση της τύχης της Ευρώπης. Αλλά πρώτα και οι δύο υποψήφιοι Επίτροποι πρέπει να περάσουν από την κρίση των ευρωβουλευτών πριν αναλάβουν επίσημα τη θέση τους.

Πηγή: euronews.gr

Αισιόδοξος ο Σαρλ Μισέλ για τη σύνδεση προϋπολογισμού με κράτος Δικαίου.

Previous article

Σε καραντίνα βάζει η Αγγλία όσους επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά

Next article

You may also like

More in Ευρώπη

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *