Πολιτική

Κόντρα της Κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, για την επιτήρηση του Αιγαίου από το Λιμενικό

0

 

Στην τελική ευθεία ύστερα από καθυστέρηση ετών και με κίνδυνο να χαθούν πολύτιμα κονδύλια απο την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Διαχείριση της Μεταναστευτικής Κρίσης και την αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μπαίνει όπως όλα δείχνουν η υλοποίηση της εγκατάστασης του ηλεκτρονικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ) .

‘Οπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα  στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Νεκτάριου Πλακιωτάκη και άλλων 29 ομολόγων του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ο διεθνής διαγωνισμός για τον ΕΣΟΘΕ επαναπροκηρύσσετε, με στόχο την άμεση ολοκλήρωση και υλοποίησή του.

Για μι αακόμη φορά όμως ακόμα και αυτό το εθνικής δημασίας ζ΄’ητημα, ειδικά σε μια περίοδο οπυο αυξάνεται η ανησυχία στα στελέχη του Λιμενικού σχετικά με ένα νέο μεγάλο κύμα προσφυγικών ροών από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κατά τη θερινή περίοδο, αποτέλεσαι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και μετάθεσης ευθυνών για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου μεταξύ  Κυβέρνησης και Αξιωματικής αντιπολίτευσης .

«Μέσα σε λίγους μήνες καταφέραμε να κάνουμε όσα δεν έγιναν τα τελευταία 4,5 χρόνια ανασύροντας από την πολιτική λήθη της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ένα κομβικό και εμβληματικό έργο στρατηγικής και εθνικής σημασίας, όπως το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ), τόνισε ο κύριος Πλακιωτάκης, απαντώντας στους ισχυρισμούς του  κ. Νεκτάριου Σαντορινιού σχετικά με αδιαφορία της ΝΔ και πολύμηνη καθυστέρηση που μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια της χρηματοδότησης του έργου, που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία έως τις 31/12/2022.

επιπλέον ο υπουργός Ναυτιλίας κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι : «Δεν σας ενδιαφέρει η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, την ύπαρξη των οποίων αμφισβητήσατε. Σας ενδιαφέρει περισσότερο η δράση των ΜΚΟ παρά η υποβοήθηση του έργου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής».

Επίσης τόνισε: «δεν μπορούμε να αναπληρώσουμε τα χρόνια που δυστυχώς χάθηκαν από τα λάθη , την αναποτελεσματικότητα και την απροθυμία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορούμε όμως και αυτό ακριβώς κάνουμε να κινηθούμε με τις σωστές νομικές βάσεις χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση και χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις. Αυτό είχαμε δεσμευθεί και αυτό κάνουμε πράξη», πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Εντός της εβδομάδας», κατέληξε, «προκηρύσσετε ο διεθνής διαγωνισμός , συνολικού προϋπολογισμού 62 εκατ. Ευρώ του ενιαίου έργου του ΕΣΟΘΕ, με το οποίο θωρακίζεται το σύνολο των θαλασσίων συνόρων της χώρας».

Πηγή: AMΠΕ

Ν. Δένδιας: Η τουρκική παραβατικότητας δεν προσβάλλει μόνο την Ελλάδα αλλά και την ΕΕ

Previous article

Αλλάζει ριζικά ο διαγωνισμός επενδύσεων στο Θριάσιο ΙΙ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *